Tiesitkö, että valitsemalla oikeanlaisen toimitilan voit vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeäsi?

 

Kun toimitila sijaitsee keskeisellä paikalla, sinun on helpompi tehdä ympäristöystävällinen valinta liikkumisesi suhteen. Keskustaan pääsee helposti mistä tahansa suunnasta, myös julkisilla liikennevälineillä tai polkupyörällä. Keskusta on valinta myös kauniin, kulttuurihistoriallisesti merkittävän ja pitkäjänteisen rakentamisen puolesta, sillä keskustakiinteistöt on suunniteltu kestämään vuosisadasta toiseen.
Vastuullisuus
Vastuullisuus
Ei ole myöskään yhdentekevää, mitä energiaa toimitila käyttää – ja kuinka tehokkaasti. Kaikki toimitiloissamme käyttämäsi sähkö on hiilineutraalia. Kun rakennamme uutta, kartoitamme aina myös aurinkovoiman käyttömahdollisuutta. Esimerkiksi toimitalossamme Porkkalankadulla on Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala. Edellytämme uudiskohteilta vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailman käytetyin globaali rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. Sen kriteerit tiukentuvat jatkuvasti teknologian kehittyessä, ja järjestelmä auttaa myös vuokralaisia sitoutumaan heidän ympäristötavoitteisiinsa. Myös me kehitämme jatkuvasti toimintaamme, jotta kiinteistömme olisivat entistäkin energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä. Haemme pioneerihenkisesti uusia ratkaisuja; rakensimme esimerkiksi Helsingin Postipuistoon kokonaan hiilineutraalin kohteen.
Uudisrakentamisen lisäksi ympäristöajattelumme ulottuu myös vanhan hyödyntämiseen. Vuodesta 2020 lähtien olemme kierrättäneet purettavat materiaalit RAKLI:n Green Deal -sopimuksen mukaisesti. Esimerkiksi purettavat eristys- ja lämpölasit käytetään lasivillan raaka-aineena. Kiinteistöalan yhteistyöjärjestö RAKLI on muutenkin huomioinut toimintamme ympäristön puolesta: matkan varrella meidät on palkittu mm. Vuoden rakennuttaja -tittelillä, perusteluina mm. vastuullisuuden pitkäjänteinen kehittäminen.
Vastuullisuus
Vastuullisuus
Toimitilamme tukevat WWF:n Green Office -ajattelua, joka tarjoaa valmiin mallin työpaikan hiilijalanjäljen vähentämiseen ja viisaampaan luonnonvarojen käyttöön. Kaikki tilamme on jo suunniteltu mahdollisimman ympäristöystävällisiksi vesikalusteiden rajoittimista, led-valoista ja jätteiden kierrätysjärjestelmästä lähtien. Vuokralaisenamme et siis ainoastaan työskentele terveellisessä ja turvallisessa toimitilassa, vaan voit helposti antaa oman panoksesi puhtaamman ympäristön puolesta.