Takaisin ajankohtaista sivulle

”Toimitilat viestivät laadusta ja inspiroivat” – IMS Talentin uusissa tiloissa työympäristösuunnittelu on viety huippuunsa

 

Johdon suorahakupalveluja tarjoava IMS Talent löysi unelmien toimitilat Pohjoisesplanadi 33:sta ja hyödynsi kiinteistönomistaja Ilmarisen työympäristöpalvelua. ”Työympäristöasiantuntija tunsi kiinteistön mahdollisuudet ja yhdisti niihin tilatoiveemme. Palvelu on vähentänyt muuttoon liittyviä sisäisiä palavereja ja säästänyt meiltä valtavasti aikaa”, sanoo IMS Talentin Mimma Silvennoinen.

Korkealaatuinen huonetoimisto Helsingin ydinkeskustassa.

Näillä kriteereillä IMS Talent lähti toissa vuonna hakemaan uusia toimitiloja nykyisten käydessä pieniksi.

Toimitilojen merkitys on johdon suorahakupalveluja tarjoavalle yritykselle valtava. Vuosittain IMS Talent tekee yli 70 suorahakutoimeksiantoa, jotka liittyvät johtohenkilöiden ja hallitusjäsenten rekrytointiin. Toiminnan ytimessä ovat kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset.

”Kandidaatit tulevat meille haastatteluun, ja myös asiakkaat suorittavat haastatteluja meillä. Tarvitsemme korkeatasoiset toimitilat, jotka viestivät laadukkaasta prosessista. Jo ensivaikutelman pitää vakuuttaa. Toinen edellytys on hyvä saavutettavuus. Osoitteeseemme pitää olla helppo tulla, ja sijainnin pitää olla kansainvälisestikin arvostusta herättävä”, sanoo IMS Talentin partneri Mimma Silvennoinen.

Tilatyypin sanelee toiminnan luonne.

”Toimintamme on hyvin luottamuksellista. Haastatteluja ei tehdä avotilassa. Tarvitsemme huonetoimiston – ja vielä sellaisen, jossa on tehostettu äänieristys”, Silvennoinen sanoo.

Toimitilojen ensivaikutelma vakuutti

IMS Talent haki noin 300 neliön tilaa, johon saisi kymmenen huonetta, aulavastaanoton ja neuvottelutilat.

”Yhtälö oli sen verran tiukka, että jouduimme hylkäämään monta hyvää vaihtoehtoa. Eräässäkin kohteessa ihastuimme valtaviin kaari-ikkunoihin, mutta ne eivät mahdollistaneet tilan jakamista pienempiin yksittäisiin huoneisiin”, Silvennoinen kertoo.

Kun yrityksen edustajat astuivat sisään peruskorjattavaan uusrenessanssikiinteistöön osoitteessa Pohjoisesplanadi 33, he tiesivät tulleensa kotiin.

 

 

”Kuudennen kerroksen ikkunoista avautui esteetön näkymä Espan puistoon. Luonnonvaloa tulvi sisään. Hienosta vastaanotosta pääsi suoraan neuvottelutiloihin. Back office -tilat olivat erillään. Kokemus alkoi jo rappukäytävästä, joka oli juuri pieteetillä kunnostettu. Se oli yksinkertaisesti rakkautta ensi silmäyksellä. Ainoa ajatuksemme oli, että toivottavasti kukaan ei nappaa tätä meidän nenän edestä. Teimme päätöksen päivässä”, kertoo Silvennoinen.

Työympäristöasiantuntija sovitti tilatarpeet kiinteistön mahdollisuuksiin

Kiinteistön saneeraus oli loppusuoralla. Kuudenteen kerrokseen oli mahdollista toteuttaa kaikki IMS Talentin toiveet.

Tulevan vuokralaisen avuksi tuli kiinteistönomistaja Ilmarisen työympäristöasiantuntija Heli Romppainen.

”Toimimme vuokralaisen sparrauskumppanina. Tunnemme kiinteistön mahdollisuudet ja rajoitteet. Tiedämme, mitä ratkaisuja tiloihin voi tehdä ja mitä ei. Sovitamme nämä yrityksen tilatarpeisiin ja suunnittelemme ratkaisut ihmisten kautta, jotka tiloissa työskentelevät tai vierailevat”, sanoo Romppainen.

IMS Talentilla ei ollut aiempaa kokemusta vuokranantajan työympäristöpalveluista. Mimma Silvennoinen on ollut yhteistyöhön erittäin tyytyväinen.

”Olemme saaneet viiden tähden palvelua Ilmariselta. Meillähän oli jo itsellämme vahva näkemys huonejaosta ja tekniikasta, ja olemme olleet vaikuttuneita, miten sujuvasti ja modernein ratkaisuin toiveemme on toteutettu.”

Osana vuokralaismuutoksia neuvotteluhuoneiden seiniin lisättiin äänieristystä ja lasiseiniin näköesteitä. Sähköpisteiden paikat katsottiin tarkkaan, jotta tyylikkäissä tiloissa ei menisi ristiin rastiin johtoja. Kokolattiamatto suunniteltiin huolella, ja keittiösuunnittelussa tuleviin käyttäjiin teki vaikutuksen kahviautomaatille mietitty käyttökorkeus ja oma vesiliitäntä.

 

 

Työympäristöpalvelu on tuonut ennen kaikkea turvallisuuden tunnetta.

”On iso taloudellinen päätös ottaa näinkin keskeiset ja hienot tilat. Siksi on tärkeää tuntea varmuutta siitä, että kaikki on niin kuin pitää. Heli on ohjannut prosessia ammattitaitoisesti. Ilman häntä olisimme joutuneet keskenämme neuvottelemaan, miten edetä ja kehen ottaa yhteyttä. Työympäristöpalvelu on tuonut valtavan ajansäästön ja vähentänyt muuttoon liittyviä sisäisiä palavereja”, sanoo Silvennoinen

Keskustan syke inspiroi

IMS Talentin muutto koittaa alkusyksystä. Uudet tilat inspiroivat henkilöstöä jo nyt.

”Uskon, että jokainen tulija suuntaa ensimmäiseksi katsomaan ikkunasta ulos. Olemme Espan ja Mikonkadun kulmassa keskellä kaupungin sykettä. Vaikka olisit vain omassa huoneessasi, olet osa tätä sykettä”, Silvennoinen sanoo.

Ilmarisen Heli Romppainen muistuttaa, että työympäristö Helsingin ydinkeskustassa on yritykselle vahva kilpailutekijä. Siksi on myös tärkeä kehittää historiallisia arvokiinteistöjä niin, että ne elävät ajassa.

”Rakennusten tulee muokkautua niihin tarpeisiin, mitä kullakin vuosikymmenellä tarvitaan. Tämän päivän työympäristö on satavuotiaan kiinteistön tarinassa yksi vaihe. Olennaista jatkumossa on, että tilat houkuttelevat ihmiset paikalle, jolloin he käyttävät myös palveluita, viihtyvät ja elävöittävät kaupunkia”, Romppainen sanoo.

Tutustu Pohjoisesplanadi 33:n tiloihin

 

Jaa artikkeli: